Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Open Tuin Weekend

zaterdag 17 en zondag 18 juni open tuin weekend bij Passiflora

Open Tuinweekend Passiflora Drachten

In het weekend van 17 en 18 juni zijn de tuinen van Passiflora in Drachten van 10.00 tot 16.00 uur voor het publiek geopend. Het complex van tuinen, kas  en kwekerij is onderdeel van Talant. De werknemers hebben met hun net iets andere mogelijkheden heel veel plezier in hun werk en omdat zij trots zijn op het resultaat laten zij graag de kleurige borders aan bezoekers zien.  Deze groene oase in de woonwijk Maartenswouden is uniek en steeds meer buurtbewoners en mensen uit de wijde regio  ontdekken dit.

Passiflora is een plek waar niemand anoniem is en waar aandacht is voor iedere bezoeker. Planten voor de zomer en voor de herfst aanschaffen kan natuurlijk nog, er is heel veel om uit te kiezen.

Er zijn nu mooie borders met vaste planten te zien in combinatie met eenjarige uitbundige bloeiers en markante siergrassen. In de bijentuin staan niet alleen voor bijen betoverende soorten. Ook is er een sfeervolle theetuin en natuurlijk neem je even plaats in ons theehuisje dat een van kleur en geur genietende bezoeker uitnodigt om even weg te dromen.

De 36 scholieren, die dit voorjaar de bijenles hebben gevolgd, worden tijdens het open tuinweekend verwacht. Hun plantje, dat met zorg door de werknemers werd opgekweekt, kan weer opgehaald worden. Natuurlijk willen de kinderen hun ouders graag laten zien waar zij die spannende ochtend met de bijen en de imker hebben doorgebracht.

Ook is er een werkplaats waar haardhout wordt verwerkt en dat gaan we op deze dag demonstreren. Met enthousiasme verzorgen onze werknemers wandelingen door de tuin, onderweg vertellen ze dan graag wat ze zoal voor de planten hebben gedaan.

Welkom dus op zaterdag 17 en zondag 18 juni van 10.00 tot 16.00 uur bij Passiflora aan de Akkers 5 in Drachten.                            

Tenslotte twee tips voor uw agenda van juli:                                                          Zaterdag 1 juli, Netwerken met muziek & kunst in de tuin.        Zaterdag en zondag 8 en 9 juli, Open Imkerijdagen