Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Wethouder in actie tijdens NL Doet

Wethouder Felix van Beek bezocht Passiflora tijdens NL Doet

De passie van  Passiflora

 

Dit jaar was NL Doet wat kleinschaliger dan anders om de coronamaatregelen goed in acht te kunnen nemen. Het belang was naar mijn idee groter dan ooit.

Zowel de vrijwilligers, als hier de mensen van Talant waren toe aan een positief verzetje, en gewoon menselijk contact.

Als ik iets beleefd heb die zaterdagochtend in mei dan was het enthousiasme. Natuurlijk enthousiasme om mij als vrijwilliger aan het werk te zetten, maar dat gaat uiteindelijk op een mooie en grote locatie als Passiflora slechts om een druppel op de gloeiende plaat. De waarde zat hem in het prettige contact, de vrolijkheid bij het werk, de trots om de tuin te laten zien. Met Johannes, die me precies uitlegde wat wel gewied mocht worden en wat niet, Wesley die mij met mijn kruiwagen de weg wees naar ' de bult' , Jacob die me het hele bedrijf liet zien en trots vertelde wat zijn bijdrage is in het mooi bijhouden van de tuinen en natuurlijk Tijs, die alles in de gaten hield en in goede banen leidde (en een passant ook nog het een en ander verkocht).

Voor mij was het een mooie kennismaking met Passiflora en vooral met zijn enthousiaste mensen. Het soort contact waar ik zelf ook – na alle lockdown stilte - naar hunkerde. Eindelijk echt kennis maken met Smallingerland en zijn bewoners; noodzakelijk voor elke bestuurder.

Dank Wesley, Johannes, Jacob, Tijs en alle anderen die mij de passie van Passiflora lieten meemaken!

 

Felix van Beek

wethouder