Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Lentemarkt 11 mei in nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 mei 2019

Lentemarkt 11 mei en nieuwsbrief

Nieuwsbrief 1 mei 2019

 

Lentemarkt Zaterdag 11 mei van 10 tot 16.00 uur

Na de geweldige Zadenmarkt van 9 maart, die door liefst 850 bezoekers bezocht werd, maken alle werknemers en vrijwilligers zich nu op voor de jaarlijkse Lentemarkt van Passiflora.

De eenjarige toppers van 2018 zijn door de werknemers gezaaid, opgekomen, verspeend en verpot. Een speciale Passiflora-selectie van deze eenjarigen waaronder Zinnia en Anoda, passen goed in een vrolijk moederdagcadeau van 2019”.  

In het assortiment Vaste Planten wordt een aantal nieuwe soorten, waar veel bijenplanten toe behoren, gepresenteerd.  Op 11 mei om 11.00 uur wordt de actuele en ook indrukwekkende catalogus met koffie en koek! gepresenteerd en ligt daarna voor alle bezoekers ter inzage.

Als altijd zijn de enthousiaste imkers weer aanwezig met een demonstratiekast, zodat de bezoekers van de Lentemarkt op zoek kunnen gaan naar de koningin. Als de omstandigheden gunstig zijn dan is er zeker gelegenheid om ook een kijkje te nemen bij de eigen bijenkasten op de kwekerij.

Leden van de werkgroep KunstINNark openen vervolgens, rond 12 uur, de expositie “Buitenkunst bij Passiflora”; het kan een mooi experiment zijn.

En natuurlijk staat Passiflora  als andere jaren ook op de altijd gezellige groenmarkt bij de Tropische Kas in Beetsterzwaag.

De Passiflora Lentemarkt is gesitueerd aan de Akkers 5 in Drachten en is van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken.

Ook is Passiflora uitgenodigd voor de streekmarkt in Olterterp in het kader van de World Bee Day.

 

Hieronder alle data nog even op een rijtje, leuk om vast te noteren.

 

11 mei Groenmarkt Tropische Kas Beetsterzwaag

18 mei Groenmarkt Rotsgaasterweg Nieuweschoot

19 mei Bijen/Streekmarkt World Bee Day Achterwei Olterterp

15 en 16 juni Open Tuinweekend Passiflora

13 juli Open Imkerijdag Passiflora