Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Tuinambassadeurs aan de slag in Smallingerland

Onze omgeving kan nog groener en Date de Vries van de gemeente Smallingerland heeft al 8 tuinambassadeurs gestrikt voor de actie ; "Operatie Steenbreek"

Tuinambassadeurs aan de slag in Smallingerland

 

Tuinen zijn groen en staan vol met bloemen. Zo zien we het graag. De realiteit is echter vaak anders: veel tuinen zijn grijs en vakkundig dicht getegeld. Meestal heeft dat met gemak te maken: De gemeente Smallingerland wil graag dat tuinen weer groener en natuurlijker worden.

Niet alleen omdat zoiets mooier is, maar omdat het bijdraagt aan de biodiversiteit en een betere afwatering. Zelf probeert Smallingerland het goede voorbeeld te geven door overal in de openbare ruimte waar mogelijk groen toe te passen.

Volgens Date de Vries van de gemeente Smallingerland kiest de gemeente voor de positieve benadering: ‘Wij bieden inwoners aan mee te denken over de optimale indeling van de tuin.”

“Nieuwe inwoners wordt met een folder gewezen op deze mogelijkheid en ook via de gemeentepagina in de krant wil de gemeente inwoners daarover informeren.

Het initiatief in Smallingerland maakt deel uit van de landelijke actie “Operatie Steenbreek”

Dat Passiflora meedoet aan deze actie ligt voor de hand en we hebben zelfs onze locatie beschikbaar gesteld voor het tweede overleg met de inmiddels 8 tuinambassadeurs.

 

Bron van dit bericht omroep Friesland