Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Nieuwsbrief 5 maart

Beste lezer, Met dit jaarprogramma is het eerste nieuwsitem van Passiflora in 2018 een feit, maar toch is een terugblik ook op zijn plaats, want 2017 was een bijzonder jaar.

Vraag onze werknemers naar het “foto jaarboek” dat op de kwekerij in Drachten ter inzage ligt en ze zullen met trots vertellen en laten zien waarom 2017 ook voor hen zo bijzonder was.
Dit jaar is met twee rare ongelukkige momenten begonnen. Bennie is het gelukkig al bijna weer vergeten, maar Geart is thuis nog aan het herstellen. Bijzonder om te zien hoe krachtig een team kan zijn en dat betreft ook echt alle medewerkers, vrijwilligers en stagiaires want alles gaat “gewoon” door!

Na alle virussen inclusief het schaatsvirus proberen wij nu weer zoveel mogelijk mensen te besmetten met het tuinvirus. We beginnen 9 en 10 maart met NL doet. Was het in 2017 de Rotary, dit jaar zal een delegatie uit de PvdA de handen uit de mouwen steken.  Zowel binnen als buiten is er veel te doen, voor het buitenwerk hopen we net als andere jaren ook weer mensen met enige kennis en interesse in tuinieren te mogen begroeten.  Maar er zijn ook andere klussen zodat ook technisch aangelegde mensen en “doe het zelvers”  hun hart kunnen ophalen.
Een jaarprogramma samenstellen blijft een dynamisch gebeuren, nog onlangs vroeg de Bijenvereniging Drachten of bij Passiflora een kennismakingscursus plaats kan vinden. Ook deze cursus is gepland en werd naast alle andere activiteiten in ons jaarprogramma opgenomen.

We nodigen u van harte uit om ook komend seizoen meerdere bezoekjes te brengen aan Passiflora en dat kan natuurlijk tijdens een van onze evenementen.
We wensen iedereen een heel mooi en inspirerend tuinseizoen.

Hartelijke groet, team Passiflora