Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

Open Tuinen weekend 2 en 3 september.

Passiflora doet natuurlijk weer mee aan het Open Tuinen Weekend van Groei & Bloei afdeling Drachten op zaterdag 2 en zondag 3 september. Beide dagen is de kwekerij Passiflora van Talant van 10.00 tot 16.00 geopend, tuinliefhebbers zijn dan van harte welkom.

De tuinen van Passiflora zijn nog steeds volop in ontwikkeling, ieder seizoen is er weer iets nieuws te beleven en de sfeer van de borders verandert steeds door andere verrassende combinaties van vaste planten, eenjarigen en siergrassen.  De basis wordt bepaald door een grote variëteit vaste planten, iedere zomer aangevuld met uitbundig bloeiende éénjarigen waarmee een spectaculair kleurenspel bereikt wordt. 

De meeste planten  die in de tuinen van Passiflora staan, worden in potjes te koop aangeboden. Dankzij de overvloedige regenval van de laatste weken is het nu een prima moment om deze een plekje te geven in de eigen tuin. 

De enthousiaste medewerkers - met vaak net iets andere mogelijkheden - kweken en verkopen niet alleen vaste planten, maar ook siergrassen en een leuk aanbod eetbare planten.

De kleurenpracht van de borders trekt steeds meer tuinliefhebbers en buurtgenoten aan die vaak te vinden zijn in de thee-, de bijen- en de belevingstuin waar bezoekers zelfs hun eigen boeketje kunnen samenstellen.