Passiflora
  • plant_Helenium detail.jpg

NLdoet vrijdag 15 en zaterdag 16 maart

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart doet Passiflora mee aan NLdoet van 10:00 - 15:30 uur en vooral voor de zaterdag zijn wij nog opzoek naar helpende handen. In verband met de veiligheid van onze werknemers willen we op deze dagen het terrein wat aanpassen door extra hekjes te plaatsen van kastanje hout. We hebben een vijver maar ook diverse sloten op ons complex, waarbij het belangrijk is dat onze werknemers maar ook onze bezoekers niet in het water belanden.

Verder hebben we een heel breed scala aan werkzaamheden, waarbij we zeker hulp kunnen gebruiken:
Opruimwerkzaamheden, schoonmaakwerkzaamheden, schilderwerk, snoeiwerk vruchtbomen, bessen en andere struiken.
Straatwerkzaamheden, het meest noodzakelijke zoals het paadje van het bruggetje naar het theehuisje. Ook op de kwekerij zijn nog wel wat wensen voor verbetering bestrating, waarbij we tevens willen bereiken dat hoekjes in de schaduw algenvrij wordt gemaakt. De grotere straatwerkzaamheden worden uitbesteed, deze opdracht is nog in behandeling.

Onze vrijwilliger Bert gaat vrijdag de 15 maart verder met de takkenrillen op ons terrein. Hiervoor gebruiken we van oudsher wilgenhout, dat ook weer uitgroeit tot flinke wallen waar we ons tuinafval kunnen kwijtraken.
Vrijwilliger Wout gaat naast de theeschenkerij een hoekje creëren waar we onze tuinboeken kunnen uitstallen, het idee is dat we ook tuinboeken gaan uitlenen. Dit gaat vrijwilliger Roos organiseren en ondersteunen.

Er zijn natuurlijk ook altijd weer technische klusjes, als de winter niet alsnog invalt dan willen we ook graag het sproeisysteem voor onze planten weer aansluiten. OP het veld zag ik ook al dat een van de sproeiers eraf is, ook dit moet allemaal weer gecontroleerd worden voor het komend seizoen. Ook moeten sommige kisten weer van pvc buisjes worden voorzien. Deze buisjes staan gefixeerd in iedere hoek van een “veenmankist/stapelkrat” zodat de foto etiketten weer kunnen worden geplaatst.
En natuurlijk zijn er op tuingebied heel veel klussen, de borders kunnen weer schoongemaakt worden en zowel binnen als buiten is er schoonmaakwerk. Net als andere jaren zullen veel van onze werknemers participeren op deze beide dagen. Voor de vrijdag heeft zich al een clubje van Alliade zich aangemeld, we gaan onze eigen vrijwilligers vragen dit te begeleiden.

Voor de zaterdag verwachten we altijd de grootste groep deelnemers waarbij ook onze eigen werknemers kunnen participeren. Op de zaterdag zorgen we voor een lunch op Passiflora in samenwerking met Brasserie Carre. Voor het Alliade groepje dat vrijdag komt helpen proberen we een lunch te organiseren bij Brasserie Carre. 
Er zijn natuurlijk meer van onze eigen vrijwilligers, die graag willen ondersteunen bij een van de vele taken. Dit is dus nog maar het begin om het geheel verder uit te werken. Verder zijn er vast nog klussen, die we vergeten zijn. Maar altijd handig een to do lijst te hebben waar we op voort kunnen borduren. Ook beseffen we dat veel van de werkzaamheden nog niet in detail zijn uitgewerkt maar dat is snel geregeld als we de voorkeur van de aanmelders in kaart hebben gebracht

Wilt u deze dag meedoen neem dan contact op met onze collega Sjors: s.luinge@alliade.nl of telefonisch / via WhatsApp: 06 506 26 966